Flappy Bird повертається: легендарна гра відродиться після 10 років забуття

Відеогра Flappy Bird, яка свого часу спричинила справжній фурор серед мобільних геймерів, готується до повернення. Через десять років після її несподіваного зникнення, проєкт буде відроджений завдяки зусиллям фанатів. Оновлена версія гри вже у жовтні 2024 року з’явиться у браузерах, а трохи пізніше стане доступною на мобільних платформах.

Історія легенди, яка змусила мільйони втратити розум

Flappy Bird дебютувала у травні 2013 року і майже миттєво стала культовою серед мобільних ігор. Проста механіка гри полягала у тому, щоб “тапати” по екрану, допомагаючи пташці пролітати через перешкоди у вигляді зелених труб. Але гра виявилася не такою легкою, як здавалось на перший погляд – її складність змушувала гравців нервувати, а інколи навіть ламати свої смартфони.

Попри шалений успіх, у лютому 2014 року розробник гри Донг Нгуєн прийняв рішення видалити Flappy Bird з усіх платформ. Він пояснив це тим, що гра спричиняла надмірну залежність і негативно впливала на психіку гравців.

Фанати оживлять легенду у 2024 році

Десять років потому ентузіасти з команди Flappy Bird Foundation оголосили, що гра повернеться. Їм вдалося отримати офіційні права на торгову марку Flappy Bird від Gametech Holdings LLC і тепер вони активно працюють над оновленою версією легендарної гри. 

Вже у жовтні 2024 року Flappy Bird знову стане доступною у браузерах, а у 2025 році гравці зможуть завантажити її на свої пристрої з iOS та Android. Залишається лише побачити, як сучасне покоління відреагує на повернення гри, яка свого часу стала причиною справжньої геймерської лихоманки.

Раніше компанія GSC Game World влаштувала показ 30 хвилин геймплею довгоочікуваного хіта S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій