Україна розробила високоточні авіабомби: як це може вплинути на війну

Україна успішно створила власні високоточні авіабомби, що можуть суттєво змінити баланс сил у війні проти росії. Про це повідомляє видання Forbes. Виробництво цих боєприпасів може дати Києву можливість активніше відповідати на масовані атаки з боку російської армії.

Власне виробництво авіабомб – коли очікувати

Якщо Україна налагодить серійне виробництво цих бомб, вона зможе скоротити розрив у кількості авіаударів. Нова українська авіабомба доповнює чинний арсенал українських боєприпасів, до якого вже входять крилата ракета «Нептун», ракета-дрон «Паляниця» та безпілотники різних типів.

Дефіцит західних боєприпасів

Одним із мотивів для створення власних авіабомб є нестача західних постачань. Наприклад, Франція обіцяє постачати лише 50 бомб Hammer щомісяця, що недостатньо для протидії близько 3 тисячам керованих авіабомб, які росія скидає на Україну щомісяця. Наявність власного озброєння дозволить українським військовим продовжувати операції навіть за умов нестабільних постачань з боку союзників.

Нові можливості для ударів

Крім того, використання власних боєприпасів дозволить Україні більш вільно діяти в плані атак на російські військові об’єкти. Зокрема, йдеться про можливість завдання ударів по аеродромах та інших цілях на території росії.

Раніше українська ракета-дрон Паляниця була вперше застосована для удару по Криму.

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій