Україна та ICEYE посилюють співпрацю у сфері космічної розвідки

Міністерство оборони України підписало меморандум про співпрацю з фінською компанією ICEYE, яка є світовим лідером у галузі супутникових технологій.

Міноборони підписало меморандум з ICEYE для посилення космічної розвідки

Компанія ICEYE виготовляє мікросупутники та має одне з найбільших у світі угруповань радарних супутників. Угода з ICEYE спрямована на посилення співпраці у сфері дистанційного зондування Землі, що є важливим для національної безпеки та оборони України.

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко зазначила, що співпраця з ICEYE та підписання меморандуму значно покращить розвідувальну діяльність України. Вона висловила вдячність компанії за відданість демократичним цінностям, підтримку українського народу та позицію щодо обмеження космічного фільмування над територією України, наголосивши на необхідності захисту країни на землі, у повітрі, на морі, у кіберпросторі та в космосі.

Яка ціль меморандуму

Цей меморандум має на меті зміцнити національну безпеку та обороноздатність України. А також поглибити співпрацю у сфері дистанційного зондування Землі.

Завдяки співпраці з ICEYE Україна отримає доступ до:

  • Передових супутникових технологій ICEYE.
  • Даних зображень та розвідки у режимі реального часу.
  • Можливостей аналізу та моніторингу ситуації на полі бою.

Це дозволить українським військовим ефективніше планувати та проводити воєнні операції, захищати свою країну від агресії, отримувати своєчасну та точну інформацію про дії противника.

Важливо зазначити, що ICEYE виготовляє мікросупутники, які здатні робити знімки Землі в будь-яку погоду, вдень і вночі. Підписання меморандуму з ICEYE є важливим кроком на шляху до посилення обороноздатності України.

Це свідчить про те, що Україна активно співпрацює з міжнародними партнерами для того, щоб отримати доступ до найсучасніших технологій та зміцнити свою безпеку.

Раніше ми повідомляли, що на території України розташовані щонайменше сім значних метеоритних кратерів. 

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій